Filmforgalmazók

Budapest Film

Rövid leírás: A Budapest Film Zrt. a főváros legnagyobb artmozi-üzemeltető vállalata. A Fővárosi Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló cég feladata, hogy minőségi mozgóképes szolgáltatást biztosítson a fővárosban, illetve hogy megőrizze a városképbe szervesen illeszkedő, egyedülálló kulturális értéket képviselő filmszínházak világát.

web: www.bpfilm.hu

Big Bang Media

Rövid leírás: A Big Bang Media Kft 2011-ben alakult a müncheni székhelyű Prorom Media-Trade GMBH magyarországi vállalataként. Független filmforgalmazóként célunk, hogy egyedi és különleges filmek jogait szerezzük meg, melyek páratlan élményt nyújtanak nemcsak a moziba járóknak.

web: www.bigbangmedia.eu

Cirko Film

Rövid leírás: A Cirko Film – Másképp Alapítvány 1993-ban alakult civil kezdeményezésre. Közhasznú, non-profit alapítványként a budapesti Cirko-Gejzír artmozit üzemelteti. Elkötelezett vagyunk abban, hogy elérhetővé tegyünk olyan alkotásokat, amelyek terjesztése semmilyen kereskedelmi céllal nem függ össze, s e mellett a minőségi kultúra terjesztését, az európai értékek és kultúra cirkuláltatását segítik elő.

web: www.cirkofilm.hu

Fórum Hungary

Rövid leírás: A Forum Hungary 2005-ben lépett a hazai piacra. A vállalat meghatározó helyet foglal el a magyarországi filmforgalmazók körében közel háromszáz bemutatott filmjével, melyekre több mint 26 millió mozijegy kelt el.

web: www.forumhungary.hu

InterCom

Rövid leírás: Az 1989 ben alapított InterCom zRt. ma Magyarország sok szempontból legnagyobb film-, videó és DVD-forgalmazó vállalata, a a multiplex mozik magyarországi meghonosítója. A cég tevékenysége egyaránt kiterjed a mozgóképes kultúra tradicionális és legmodernebb megvalósulási formáira.

web: www.intercom.hu

MoziNet

Rövid leírás: A Mozinet Kft. olyan értékes alkotások forgalmazására specializálódott, magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mint a Testről és lélekről, Saul fia, az Ifjúság, az Eszeveszett mesék, a MustangAz ember tragédiája, a Pál AdriennA messzi dél vadjai vagy a Philomena. A cég 2004-ben alakult, 2006. óta foglalkozunk filmforgalmazással, az elmúlt években több mint 120 filmet mutattunk be a hazai mozikban.

web: www.mozinet.hu

PRO Video Film & Distributon

Rövid leírás: A Pro Video Film VEZETŐ FÜGGETLEN filmgyártók mellett a WALT DISNEY HOME ENTERTAINMENT és a WARNER BROS. STÚDIÓ filmjeinek kizárólagos magyarországi DVD és Blu-ray forgalmazója. Webáruházunkban a filmek mellett megtalálhatók filmes könyvek, pólók, játékok és ajándéktárgyak nagy választékban.

web: www.provideo.hu

UIP Dunafilm

Rövid leírás: A United International Pictures (UIP) 1981-ben jött létre, tulajdonjogát partnerei, a Paramount Pictures és a Universal Pictures közösen gyakorolják. Megalakulása óta a UIP több mint ezer filmet forgalmazott licenszen keresztül szerte a világban, ezek között a százat meghaladta az Oscar-díjasok száma. A UIP továbbra is olyan produkciókat juttat el a nemzetközi moziközönséghez, amelyek a ma készülő legizgalmasabb filmek közé tartoznak.

web: www.uipduna.hu

Pannonia Entertainment

Rövid leírás: Pannonia Entertainment Ltd is a leading event cinema and film distributor targeting Central and Eastern Europe, the Balkan and Baltic area, and recently China. It has extensive experience in dealing with premium alternative content for cinemas, including operas, ballets, exhibition tours, pop and classical concerts, theatrical performances and films.

web: www.pannonia-entertainment.com

Vertigo Média

Rövid leírás: A Vertigo Média 2010-ben azzal a céllal alakult meg, hogy a minőségi és szórakoztató európai art- és magyar filmek moziforgalmazója legyen. Bemutatóink között európai díjnyertes alkotások ugyanúgy megtalálhatók, mint színvonalas magyar filmek és magyar koprodukciók. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerünkkel fáradhatatlanul keressük a következő magyar art mozis közönségsikert, de egyúttal igyekszünk megszólítani a multiplexek közönségét is. Kiemelt figyelmet fordítunk a skandináv mozgókép legújabb remekeinek.

web: www.vertigomedia.hu