Az urbanizáció hatásait, valamint a különböző életterek változásait és jelentésrétegeit vizsgálja Szabó Kristóf Budapest Pixel című kiállítása, amely április 11-én nyílik meg a Magyar Műhely Galériában.

Szabó Kristóf (KristofLab) legújabb tárlatán Budapest egy-egy pixelben jelenik meg – olvasható a bemutatóról szóló ajánlóban.

Az analitikus szemléletmód és a digitalizáció nyújtotta lehetőségek egyfajta képalkotási módszert, a valóság sajátos dekódolását jelentik a művész számára.
Munkái alapját saját városi fotói képezik. Ezeket időről időre újragondolja és transzformálja a klasszikus technikák, valamint a glitch art (a digitális hibákon alapuló művészet) és a különböző digitalizációs formák felhasználásával.

A grafikákon, festő- és vetítővásznakon nemcsak színek és formák keverednek, hanem azok a szándékos képhibák, raszterek, rétegződések is, amelyek az alkotói folyamat közben rakódtak a művekre. A hiányoknak, elsötétített, eltakart részeknek ugyanolyan fontos szerepe van, mint az ismerősnek tűnő tereknek, ezáltal különböző nézőpontok, síkok jönnek létre és a dokumentarista ábrázolás mögött megjelenik az egyéni látásmód.

Feltűnnek többek között a belváros vagy éppen Csepel épületei, valamint a tömegközlekedéssel kapcsolatos terek is, egyfajta utópisztikusnak tűnő koncepcióban.
Az április 27-ig látható tárlat kurátora Hanka Nóra művészettörténész.

The post Az urbanizáció hatásait vizsgálja a Budapest Pixel című kiállítás appeared first on HIRGATE.COM.

Forrás…