Szexsztrájkra szólított fel Alyssa Milano amerikai színésznő, tiltakozva a Georgia államban elfogadott abortuszszigorítás ellen.

Szexsztrájkra szólított fel Alyssa Milano amerikai színésznő, tiltakozva a Georgia államban elfogadott abortuszszigorítás ellen – számol be az ABC News.

Eltörlik a reproduktív jogainkat. Amíg nincs jogi fennhatóságunk a saját testünk felett, nem kockáztathatjuk a terhességet – közölte a Twitteren, felszólítva a nőket, hogy csatlakozzanak hozzá, és ne szexeljenek addig, amíg vissza nem kapják a testük feletti önrendelkezést.

Szombat délutánra a szexsztrájk és Alyssa Milano bekerült a legtöbbeket foglalkoztató tíz téma közé a Twitteren.

Brian Kemp, Georgia állam kormányzója a héten aláírta Amerika egyik legszigorúbb abortusztörvényét. A jogszabály megtiltja az abortuszt attól kezdve, hogy érzékelhető a magzat szívverése, ami már a terhesség hatodik hetétől fennállhat. A törvényt egyébként jogi úton támadják, és minden bizonnyal a Legfelsőbb Bíróságon fog kikötni.

Az ABC News megjegyzi, hogy önrendelkezéspártiak is bírálták Milano felhívását: a szexsztrájk szerintük abból az ósdi és abszurd nézőpontból indul ki, hogy a szex olyasmi, amit a férfiak akarnak és a nőknek kell biztosítani számukra.

(Bumm.sk) Kiemelt kép: Internet

The post Alyssa Milano szexsztrájkot hirdetett appeared first on HIRGATE.COM.

Forrás…